31-08-2014

31-08-2014 19:26

hoi hoi lieve blog

 
ik weet het. het is alweer een tijdje geleden dat ik er was maar er is veel gebeurt. 
mam heeft eindelijk een huisje gekregen
 
druk wezen schilderen behangen en alles wat er nodig mocht zijn zodat ze er in kon,voor wij op vakantie gingen.
 
Helaas heb ik het gevoel dat t met mam steeds slechter gaat, ze is alleen maar negatief en claimt ons enorm. het liefst heeft ze ons elke minuut van de dag en 7 dagen per week bij zich. ik word er niet vrolijker op het irriteert me. zo waren mijn man en ik 18 augustus 10 jaar getrouwd. we wouden het graag de zondag daarvoor vieren. ook mam uitgenodigd helaas ze was het vergeten omdat ze zoveel met haar zelf bezig is. 
 
toch reed ze die bewuste zondag voor ons huis langs maar helaas wat er ook kwam geen mam. 
k was er sneu van en t deed me pijn. 
savonds rond 8 uur, mijn dochter zegt oei daar komt onweer  aan. mijn moeders gezicht zie ik nog voor me als ik eraan denk. enorm veel woede straalde ze uit. ze kwam binnen,feliciteerde ons oppervlakkig en ik bood haar koffie aan. mijn zwager vraagt goh alie hoe gaat het. het antwoord ik heb mijn dag niet,ach ik heb de hele week mijn week al niet. waarop ik me niet bedenk zwart word voor mn ogen en opsta om te zeggen dat ik er klaar mee ben en dat ze alleen maar aan zichzelf denkt. ik zet haar mn huis uit met alle gevolgen van dien. 
 
Maandagavond mam aan de deur, ik vraag mijn man haar te zeggen dat ik even rust wil en geen zin heb haar nu te woord te staan. ze gaat door het lint schreeuwt de hele buurt bijelkaar dat ze tot over haar hoofd in de schulden zit,en wij wij mogen van haar doodvallen. een bloempot word tegen het huis aan gegooit en de schutting achterhuis krijgt nog een trap na. 
 
Ik snap er niks van al die maanden dat pap ziek was ik was er 24/7 en heb al zijn wensen en uitstapjes geregeld. heb ik het dan echt niet goed gedaan. 
 
Toch zat ik er zo over in dat ik maatschappelijk werk heb ingeschakeld , mam vind het kwakzalvers en heeft er niks aan zoals zei zegt, maar goed toch gedaan. aanstaande dinsdag een gesprek met mn moeder met maatschappelijk werk erbij. ook zij constanteerde dat mam niet helemaal de goeie kant op gaat en ze maakte zich grote zorgen..
 
we zullen zien 
dag lieve blog tot gauw !